Főmenü

Virtuális séta
Virtuális séta

 
Magyar könyvtárosok Egyesülete

Bródy Sándor Megyei könyvtár

Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum

Eszterházy Károly Fősikola

Eger
Záró plenáris ülés
2013. július 24, szerda
Miklós Andrea, 10:10
Képgaléria  Nyomtatás  E-mail 
2013. július 19-én a Líceum épületének Dísztermében záró plenáris üléssel ért véget a 45. MKE Vándorgyűlés szakmai programja.

A szokásos forgatókönyvtől eltérően, rendhagyó módon a Magyar Könyvtárosok Egyesülete és a határon túli magyar könyvtáros szervezetek együttműködési megállapodásának ünnepélyes aláírására került sor. Az együttműködési megállapodás lényegét Bakos Klára, az MKE elnöke ismertette röviden, majd Hajnal Jenő, a délvidéki KAPOCS Könyvtári Csoport Egyesület elnöke beszédet mondott a határon túli együttműködő partnerek nevében. A következőkben a Vándorgyűlés tartalmi összefoglalására került sor, az egyes szekciók képviselői ismertették a kollégák számára az adott szekcióban elhangzottakat, és pár gondolatban összegezték a megfogalmazott ajánlásokat.

A Vándorgyűlés ideje alatt több játékot is hirdettek a szervezők, ezek értékelésére, a nyertesek kisorsolására és a díjak átadására szintén a záró plenáris ülés adott alkalmat.

A tavalyi Vándorgyűlés szervezői nevében Hegedűs Péter, a győri Széchenyi István Egyetem Könyvtárának osztályvezetője számolt be a rendezvény utóéletéről, majd egy jelképes aktus keretében az idei rendezők képviselői, Tőzsér Istvánné Géczi Andrea (Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár) és Czeglédi László (EKF Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum) átadták a vándorbotot a soron következő szervezőnek. Végezetül Tompáné Székely Zsófia, a Nyugat-magyarországi Egyetem Központi Könyvtárának egyetemi főtanácsosa „Jó szerencsét!” hagyományos soproni köszöntéssel, szeretettel invitált mindenkit a jövő évi, Sopronban megrendezendő 46. MKE Vándorgyűlésére.

A záró plenáris ülésen készült videofelvétel ITT megtekinthető.


A hírt küldte:
Miklós Andrea
könyvtáros